Skip to content
Varaždinski klipić od integralnog pirovog brašna
Sastojci:
- 80 g svježeg kvasca
- 6 dl mlijeka
- malo šećera
- 1 kg integralnog pirovog brašna
- 25 g soli
- 2 dl ulja
Za premazivanje:
Priprema:
- Kvasac stavite dizati zajedno sa svježim mlijekom, malo brašna i šećera
- Brašno prosijemo, dodamo sol, ulje i dignuti kvasac pa s mlijekom zamijesimo mekano tijesto.
- Tijesto se mora jako dugo i dobro mijesiti da bude rahlo, a onda ga staviti da se diže. Kada je dignuto, iz njega napravimo 25 komada koje složimo u loptice i opet ih stavimo da se dižu.
- Svaka loptica se razvalja da bude dug otprilike 20 cm. Tijesto počnite zamatati od dolje prema gore i usput ga rastežite u dužinu tako da klipići budu dugi 25 cm.
- Složite ih na tepsiju i stavite da se opet dižu.
- Premažemo ih žumanjkom i posipamo sezamom, kimom ili po ukusu.
- Peku se na 220°C 10 do 12 minuta.
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web-pregledniku. Nastavkom pregleda web sjedišta eko-leventic.hr slažete se s korištenjem kolačića.
Prihvaćam Privacy & Cookies Policy