Eko oljušteni pir (1kg) – 20kn
Pir (Triticum spelta) uzgajan je u Aziji čak i 5.000 godina prije Krista. Osobito su ga cijenili stari Grci i Rimljani, te je stoljećima bio glavna hrana u Europi. U suvremenoj prehrani svoju popularnost može zahvaliti činjenici da je izvorna žitarica koja nije industrijski promijenjena. Pir je vrsta žitarice blisko srodna pšenici. S obzirom na njihovu povezanost, pir ima sličan nutritivan profil pšenici.
Mnogi ljudi intolerantni na pšenicu, nemaju problema s konzumacijom pira, no s obzirom da pir također sadrži gluten, važno je napomenuti da ga osobe s celijakijom ne bi trebale konzumirati.
Način upotrebe:
Lako je probavljiva žitarica pa je dobra za prehranu djece i starijih osoba. Kuha se oko 40 minuta u omjeru vode i pira 3:1.
Sastojci:
100% pir (lat. triticum spelta) iz kontroliranog organskog uzgoja
Napomena:
Ovaj proizvod sadrži gluten.
Uvjeti čuvanja:
Čuvati na suhom i hladnom mjestu.
Rok upotrebe:
Istaknut na pakiranju.
Proizvođač:
OPG Mario Leventić, Osječka 120, Čepin