EKO oljušteni pir

Eko oljušteni pir (1kg) – 20kn

Pir (Triticum spelta) uzgajan je u Aziji čak i 5.000 godina prije Krista. Osobito su ga cijenili stari Grci i Rimljani, te je stoljećima bio glavna hrana u Europi. U suvremenoj prehrani svoju popularnost može zahvaliti činjenici da je izvorna žitarica koja nije industrijski promijenjena. Pir je vrsta žitarice blisko srodna pšenici. S obzirom na njihovu povezanost, pir ima sličan nutritivan profil pšenici. 

Mnogi ljudi intolerantni na pšenicu, nemaju problema s konzumacijom pira, no s obzirom da pir također sadrži gluten, važno je napomenuti da ga osobe s celijakijom ne bi trebale konzumirati.  

Način upotrebe:

Lako je probavljiva žitarica pa je dobra za prehranu djece i starijih osoba. Kuha se oko 40 minuta u omjeru vode i pira 3:1.

Sastojci:

100% pir (lat. triticum spelta) iz kontroliranog organskog uzgoja

Napomena:

Ovaj proizvod sadrži gluten.

Uvjeti čuvanja: 

Čuvati na suhom i hladnom mjestu. 

Rok upotrebe: 

Istaknut na pakiranju. 

Proizvođač:

OPG Mario Leventić, Osječka 120, Čepin

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x